Parterapi for småbørnsforældre

Parterapi for småbørnsforældre

I enhver familie er der en gensidig afhængighed og påvirkning. Børn afspejler sig i forældrenes balance og lever i den stemning der er mellem dets mor og far. Hvis forældrene ikke er i trivsel med hinanden – involverer det i høj grad også børnene og får afgørende betydning for deres som hele familiens trivsel og udvikling.

Det usagte er utrygt for børn at leve i, for de forstår ikke den stemning, de mærker hos deres forældre. Det er så godt som umuligt at skjule konflikter og problemer for børn. Børn vil ofte påtage sig skylden, ubevidst, for den stemning der er i hjemmet. Måske går bølgerne til og med så højt, at forældrene kommer til at stille for store krav til børnene og skælde unødigt ud.

Børn kan pludselig ændre adfærd når der er konflikter i hjemmet

Børn vil her vise reaktioner som:

 • ekstra grådlabil,
 • modstand, når en af forældrene forlader rummet,
 • et udpræget behov for at være i fysisk kontakt med forældrene
 • dårligt søvnmønster, hvor barnet ikke kan falde i søvn uden én af forældrene er fysisk til stede i rummet.
 • bliver hurtigt vred og frustreret og kan begynde at slå, bide, skubbe forældrene som i sit samspil med andre børn
 • begynder at tage konflikterne på vegne af forældrene – hvilket betyder, at hvis ét barn ubevidst har en ”alliance” til den ene af forældrene kan barnet gå i ekstra meget konflikt med den anden forældre.
 • Eller modsat; tilpasser sig og gør alt for at mor og far skal have det godt – bliver her det “artige barn” eller forsøger at mildne stemningen op ved at forsøge at få mor og far til at grine.

Læg mærke til ændret adfærd

Hvis forældre oplever at ens barn pludselig får en ændret adfærd er det en rigtig god ide at tage et kig på hvordan parforholdet har det. Er der noget som har ændret sig og ikke er som det plejer? Hvis ja, så vent ikke med at få taget hånd om det – for børn har brug for at der er ro og balance mellem forældrene.

I parterapi er mit fokus altid forældrenes lederskab og ansvar i familien og deres indbyrdes relation. Terapi må aldrig have til hensigt at ændre på børnene, men sigter i stedet mod at hjælpe forældrene. Bl.a. med at få overblik over dynamikken og stemningen i hjemmet og ændre på ikke hensigtsmæssige mønstre i familien – som kun forældrene er ansvarlige for.

Parterapi er også for jer, der tænker
 • Det burde vi da kunne klare selv
 • Kan man virkelig be’ om hjælp til det?
 • Hvorfor kan vi ikke, når alle andre kan?

I et parterapi forløb hjælper jeg småbørnsforældre, der har brug for en hånd til at finde det bedste ståsted som familie

Det gør jeg ved at:
 • Hjælpe forældre, hvor I ikke selv kan nå hinanden, til at sætte ord på de følelser og mønstre, der skubber jer væk fra hinanden, når I hver især bliver presset.
 • Jeg hjælper jer med at få udtrykt det, der er svært så der kommer mere tryghed indadtil og i relationen.
 • I vil få indsigt og overblik over den aktuelle situation, og få en ny forståelse for jeres egne og jeres partners intentioner.
 • Jeg hjælper jer i jeres parforhold til at se hinanden – og ikke kun som “mor” eller “far”. Hvis I er i ro med hinanden, er jeres børn det som oftest også.
 • Jeg hjælper jer til at tilføre mere ro i jeres familieliv, med mindre pres og stagnerende konflikter.
 • Jeg hjælper jer til en bedre kommunikation hvor I får ny energi til at møde hinanden i en travl hverdag

Parterapi – hvor I til og med kan spare TID

…for jeg kommer ud til jer og møder jer der, hvor I er – lige nu og her på samme vilkår som en sundhedsplejerske.

Det er vigtigt at understrege, at parterapi er hjælp til selvhjælp. Jeg er terapeutkatalysatoren for jeres proces. Processer, der øger jeres bevidsthed omkring hinanden, forbedrer jeres kommunikation og sætter jeres samspil i fokus. En stor del af arbejdet ligger derfor uden for terapien, hvor I sammen arbejder med de nye indsigter og strategier, I løbende vil opleve at få.

Bor I andre steder i landet end Storkøbenhavn og omegn tilbyder jeg ligeså virtuelle samtaler.

Den forebyggende indsats flytter bjerge

Det er min erfaring, at den forebyggende indsats er altafgørende i parterapi og gennem forældrerådgivning, da det forebygger negative mønstre i familien, nedbringer konfliktniveauet og styrker jer og jeres barn.

Og der er håb og tingene kan være anderledes. Det kræver blot at I vil at det skal være anderledes. 

—-

UDTALELSE:

Vi har været enormt glade for vores forløb hos småbørnsfamilier.dk. I en travl hverdag med to små børn, havde vi brug for hjælp til hvorledes vi kunne få vores parforhold tilbage i højere grad. Møderne med Mette var enormt givtige, hvor vi fik nogle konkrete redskaber til at få opfyldt begges behov. Redskaber der tydeligt har gjort en forskel i vores hverdag. Vi er også meget indstillet på at benytte småbørnsfamilier.dk igen, såfremt behovet skulle opstå. Småbørnsfamilier.dk kan helt klart anbefales til forældre med små børn.

/Malin & Christian – Parterapi

God og brugbar parterapi! Vi kan varmt anbefale samtaler med Småbørnsfamilier.
Vi havde brug for hjælp til at lære at kommunikere mere hensigtsmæssigt i en presset hverdag som småbørnsfamilie. Vi søgte en mere “glad” hverdag. Gennem vores samtaler med Mette, lærte vi meget om både os selv og hinanden. Det har givet os en bedre grundlæggende forståelse for vores forskellige reaktionsmønstre, som er meget brugbart.
Vi er blevet bedre til at tale sammen, og det gør alting nemmere. Vi er stadig en presset småbørnsfamilie, men vores liv sammen er blevet gladere. Mette er et virkelig empatisk menneske, der hurtigt formår at gøre rummet trygt. Derudover er hun dejlig fleksibel med aftaler.

/Mie & Jens

Tak for hjælpen! Som nye forældre endte vi tit i misforståelser og småskænderier. I stedet for at være et team, kom vi til at modarbejde hinanden. Takket være Mette er vi nu kommet på rette spor. Hun hjalp os lynhurtigt med, at bryde vores dårlige mønstre, og vi blev med det samme bedre til at lytte til hinanden. Vi kan kun give Mette vores varmeste anbefalinger. de 4 sessioner vi havde med hende, har givet os ny energi, og vi er nu tilbage til der, hvor vi gerne vil være som familie.

/Anne og Ronny – Parterapi

Godt vi gjorde det! Med 3 små børn, job og begrænset søvn, kunne vi hurtigt ende i misforståelser, mundhuggeri og glemme kærligheden imellem os. Vi havde lyst til at være et team igen, men havde svært ved at få talt tingene igennem selv. Derfor kontaktede vi Mette og lad mig hurtigt slå fast, at vi ikke har fortrudt på noget tidspunkt! Mette gennemskuede vores problematikker og mønstre allerede i vores forsamtale, og derfor kom vi igang med at arbejde med sagens kerne fra dag 1. Vi benyttede os af Mettes tilbud med 4x parterapi og har på de 4 gange nået hele vejen rundt. Vi har både fået indsigt i vores egne, såvel som vores fælles mønstre og hvorfor de kan føre til kampe imellem os. Mette har formået at skabe forbindelse mellem os igen og givet os redskaber med på vejen.

Tak for hjælpen! Hvis tingene kører skævt igen, vil vi ikke være for stolte til at bede om hjælp igen.

/Philip og Mia – Parterapi

Rigtigt fint forløb både før og under konsultationen. Mette er meget behagelig at tale med.

/Maria & Kasper – Parterapi

Vi synes at Mette formåede at skabe det rum vi havde brug for til, at kunne udtale os åben overfor hinanden. Hendes spørgsmål og vores svar har sørget for en større indsigt i de mekanismer der skaber gnidninger i vores parforhold. Ligesom der blev åbnet øjne for hvad der foregår inde i os selv og den anden. Det har været med til at sørge for, at vi har bevæget os et sted hen, hvor vi har det dejlig med hinanden igen.

/Lene og Joseph – Parterapi

“Mettes personlige erfaring og professionelle baggrund gjorde, at vi tog kontakt til hende. Hun var lyttende, forstående og formåede hurtigt at finde ind til kernen i vores problemer. Vi fik noget ud af hver eneste session og kan kun anbefale andre småbørnsfamilier at tage fat i Mette!”

/Stine & Kristian – Parterapi