Om mig

Jeg hedder Mette Fog-Petersen og er stifter af Småbørnsfamilier.dk. Født 1982, privatpraktiserende EFT par- og familieterapeut MPF, og med en tidligere pædagogiske baggrund i den offentlige sektor. Gift og mor til tvillinger.

Jeg er uddannet vuggestuepædagog fra professionshøjskolerne Peter Sabroe i Århus og har specialiseret mig i og arbejdet målrettet med forældreskab og 0-3-åriges udvikling i mere end 16 år. Min 4-årige familieterapeutiske grunduddannelse er taget på Dansk NLP-institut, der er godkendt af Dansk Psykoterapeutforening og ydermere har jeg en efteruddannelse i emotionsfokuseret parterapi fra Center for familieudvikling, v. Jette Simon, psykolog og specialist i EFT.

Mit fokus som par- og familieterapeut

Det er parrets perspektiver, tilknytningsmønstre og den effektive behandling, der er mit omdrejningspunkt. Samtaleterapi med par kræver en tydelig og evidensbaseret metode for at det virker og foruden, at jeg arbejder oplevelsesorienteret og eksistentiel i mit arbejde er jeg ligeledes inspireret af Emotionsfokuseret parterapi (EFT), som tager sit afsæt i teorier og forskning omkring tilknytning og kærlighed.

I et forløb hjælper jeg med at identificere parrets samspil og de dybereliggende længsler og følelser der ligger bag. Her er jeg ligeså optaget af at skabe en tryg kontakt imellem parret hvor samhørighed og forbindelse kan træde frem som afsæt i at forbedre parrets måde at kommunikere.

Mit fokus er altid parrets lederskab og ansvar i familien og deres indbyrdes relation. I parforholdsrelationen kan vi lære allermest om os selv, og jeg tror på, at et sundt parforhold avler sunde børn. I parforholdet kan vi udvikle os og blive endnu bedre til at give, både til os selv, til vores partner og vores børn.

Mit fokus som familievejleder og forældrerådgiver

Som forældrerådgiver og vejleder kan jeg hjælpe småbørnsforældre til en bedre hverdag ved hjælp af konkrete råd og løsninger på dagligdags udfordringer i familien. Ofte handler det om små justeringer, der skal til, for at småbørnsfamilier får en mere harmonisk hverdag.

Jeg tilbyder vejledning og rådgivning inden for emnerne; præmatur, tvillinger, 0-5års-udvikling, børns tilknytningsmønstre, søvn, motorik, at være mor som far. Jeg tager også ud i daginstitutioner og laver foredrag og kursus både til det pædagogiske personale som den hele forældregruppe.

Egenudvikling

Jeg undergår løbende supervision på mit arbejde. Formålet med supervision er, at sætte fokus på en faglig problemstilling der skal understøtte faglig udvikling og øge kvaliteten i den praktiske professionsudøvelse. En af de metoder jeg bliver superviseret på, er gennem videooptagelse af sessioner med tilladelse fra klienterne.

I vil blive spurgt før sessionen, om tilladelse til optagelse og bedt om underskrift, grundet GDPR lovgivning. Supervision er privat og der er tavshedspligt. Optagelsen bliver ikke delt med andre end supervisor med henblik på terapeutens egenudvikling.

Hvad er min baggrund privat?

Jeg kender alt til at skulle få en hverdag til at fungere i en børnefamilie og samtidig bevare gnisten og nærheden i mit parforhold gennem 21 år.

Jeg har mærket på egen krop, hvad det vil sige at blive mor, at have børn der er født for tidligt og gennemleve en efterfødselsreaktion. Da jeg stod i det, havde jeg brug for hjælp. Denne periode i mit liv var med til at sætte nye perspektiver på mit liv og det at blive mor, hvor alt for en tid blev vendt på hovedet.

Den erfaring, jeg fik med at blive mor, har kun gjort mig stærkere som fagperson, og det er en erfaring, jeg har kunnet bruge aktivt efterfølgende i mit arbejde med børn, forældre og den hele familie.

Jeg kan kontaktes på formularen nedenfor: